Wie ben ik


Ik ben Rosanne, geboren in 1986 en sinds mijn 12e ben ik besmet met het paardenvirus. Net als zoveel meiden wilde ik ook leren paardrijden, en van mijn ouders kreeg ik voor mijn verjaardag een jaar paardrijles op de manege cadeau. Eenmaal op de manege was de magie echter snel verdwenen: we leerden schoppen en trekken om harder of zachter te gaan, en het voelde helemaal niet fijn.

Na de manegetijd volgden de verzorgpony’s. Ook zij hebben mij ontzettend veel geleerd. Maar het allermooiste en de basis van Begeleidend Horsemanship is toch wel de belofte van mijn vader: We woonden destijds in een huis grenzend aan een weiland. Natuurlijk wilde ik ook een eigen paard en mijn vader had me op mijn 12e al beloofd dat als hij de wei kon kopen, ik een paard zou krijgen. En 3,5 jaar later kwam het weiland dus te koop. Mijn vader hield zijn woord, binnen een paar maanden stond op dat weiland mijn eigen Grote (maat) Zwarte (shetlandpony) Hengst! De droom van elk pennymeisje.

Mijn Sunshine, als veulen bij me gekomen, samen geleerd en tot op de dag van vandaag mijn grote vriend en leermeester. In 2015 ben ik gestart met Begeleidend Horsemanship. De wens om paarden en hun eigenaren te helpen elkaar beter te begrijpen was de basis voor dit concept. Als mens en paard elkaar begrijpen ontstaat er ware communicatie, begrip en zachtheid. En dat maakt de paardenwereld weer een stukje mooier.