Ritme


De natuur heeft haar eigen ritme. Zij beweegt zich door de creatiecirkel op dezelfde manier als wij en maakt de cirkel steeds geheel af; lente, zomer, herfst, winter, intentie-groei-oogst-reflectie.
Alles in de natuur volgt ook dat ritme, wanneer de boom de seizoenen volgt heeft zij namelijk de grootste kans om volledig tot ontwikkeling te komen. Het zou voor een appelboom bijzonder onhandig zijn om midden in de winter volop blad en vrucht te dragen. Door te bewegen in harmonie met jouw eigen ritme, groei je uit tot je volledige potentieel. Ook wij volgen de seizoenen en ontwikkelen ons in ons eigen tempo; precies op het juiste moment. Het probleem ontstaat wanneer we ons eigen ritme gaan vergelijken met dat van iemand anders. Hij of zij gaat misschien sneller en in onze ogen is dat misschien wel beter. Of we houden onszelf tegen in onze groei omdat we angst hebben voor wat er zou kunnen gaan gebeuren. 
 
Ritme vraagt om overgave, jouw overgave aan jouw eigen ritme. Laat je verrassen door onverwachte mogelijkheden zodat je je tot jouw volledige potentieel kunt ontwikkelen. Niemand kan jouw pad zo goed lopen als jij zelf!
En uiteraard loopt jouw paard met jou mee. Zij zal je laten zien hoe het ritme jullie ontwikkeling beinvloed. Zij zal, wanneer jij je juiste cadans te pakken hebt, op de kleinste en lichtste hulpen de reactie geven die je graag wilde zien. Maar wanneer je uit het ritme gaat kost alles wat je zou willen net wat meer energie dan nodig is. Het kán wel, maar je voelt dat het niet geheel bij jullie past. Dát is ritme.