Puzzelpaarden

Puzzelen met je paard is een uitdagende manier om jullie communicatieve vaardigheden te testen. Wat vraagt dit van jou als begeleider? Hoe zorg je dat je paard de puzzel begrijpt? En wat is eigenlijk de reden om te beginnen aan zo’n puzzel?
In deze dagclinic leer ik je waarom paardenpuzzels zowel fysiek als mentaal een waardevolle aanvulling op jullie training en jullie relatie zijn.

Wanneer je met je paard werkt lukt het jullie al goed om in contact te blijven. Zeker als een oefening “vrij” uitgevoerd kan worden, ergens in de bak. Maar wat gebeurd er als ik je vraag die oefening precies dáár uit te voeren, rondom die pion? Blijf je in contact, of val je terug in je oude patronen waarbij paardlief gewoon even braaf moet luisteren?

Naast het verbeteren van de communicatie, dragen de puzzels bij aan een fit en vitaal paard. Elke puzzel is namelijk ontworpen om specifieke spieren extra aan het werk te zetten. Tenslotte willen we allemaal zo lang mogelijk een gezond en fijn bewegend paard. Zo wordt je ook de personal trainer van je paard en leer je hem zijn lichaam optimaal te gebruiken.

Voor wie:
Het is mogelijk om deze dag mee te doen met je eigen paard. Daarnaast is het zeer leerzaam om de clinic te volgen als deelnemer zonder paard.
Gedurende de dag werk ik individueel met paarden en hun begeleiders om leer je precies te zien wanneer paard en begeleider in gesprek zijn en wanneer een van de twee afhaakt.
Om de druk op de paarden te minimaliseren zijn er beperkt plaatsen beschikbaar.

Datum

29 mei 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 16:30

Locatie

Lr & Pc Prinses Irene
Zevenbergen
Categorie